Over ons

Welkom! Ik ben Mara. Ik ben een grote natuurliefhebber en zet mij op verschillende manieren in de om de buurt te vergroenen. In mijn medium-size stadstuin in Leiden, en bij een nabijgelegen biologische boerderij, kweek ik op duurzame wijze gecultiveerde én inheemse bloemen. Gif is uit den boze en ik kweek zoveel mogelijk uit zaad - ‘slow growing’ noem ik dat- voor mijn droogbloemcreaties, maar vooral ook voor de insecten. Met de insecten komen de vogels, de vleermuizen, de egels. Iedereen is welkom. 

Mijn bloemcreaties brengen de schoonheid van de natuur binnen. Onze visie is dat mensen eerder natuurbewust gaan handelen als zij geraakt zijn door de natuur. Bloemen zijn een geweldig medium daarvoor.

In je tuin kun je namelijk snel positieve impact maken, bijvoorbeeld middels waardplanten, tegels wippen of samen met de buren een ‘egelsnelweg’ aan te leggen. In mijn blogs schrijf ik hier regelmatig over en geef ik inspiratie en tips. 

Gedroogde bloemen gaan veel langer mee dan bloemen op vaas. Om lang en verantwoord van te genieten dus! Als je wilt weten hoe je zelf droogbloemenvensters kunt maken, kijk dan eens op deze pagina