FAQ

Droogbloemen
Hoe lang gaan droogbloemenvensters mee? 

>Herbaria in musea zijn soms al honderden jaren oud. De bloemen van Bits of nature zijn op verschillende manieren behandeld (keramische techniek, uv- en/of pigmentbehandeling) om de kleurintensiteit zo lang mogelijk te behouden. Sommige bloemen gaan langer mee dan andere. Het is persoonlijk of en tot wanneer je de afgezwakte kleuren mooi vindt. Zelf vind ik de naturel look ook erg mooi en passend in ieder interieur. 

Sowieso gaan droogbloemen véél langer mee dan bloemen op vaas natuurlijk! 

Hoe behandel ik droogbloemen(vensters)?

>Plaats ze op een droge plek zonder direct zonlicht en dus nooit rechtstreeks voor het raam; dan blijft de kleurintensiteit zo lang mogelijk behouden. Verder hoef je niets te doen dan er van te genieten!

Zijn de bloemen behandeld? 

>Het zal je verbazen hoeveel droogtechnieken er zijn! Sommige bloemen droog ik keramisch, andere in een traditionele pers, maar ik gebruik ook wel eens een voedseldroger of laat ze eerst een paar dagen zo aan de lucht of in zand drogen voordat ik ze pers. Ik gebruik zelfs wel eens een strijkijzer! Vaak is het ook een combinatie van technieken. Door snel drogen blijven de kleuren langer behouden, maar het blijft een natuurproduct en alles in de natuur verandert. Het snelst neemt de groene kleur van de stelen en bladeren af. Om dit te vertragen gebruik ik een UV-spray. Een enkele keer gebruik ik ook pigmenten om de kleur langer vast te houden. Wil je hier meer over weten, stuur ons een berichtje! 

Hoe maak je een droogbloemenvenster? 

>Dat wordt beknopt beschreven in deze blog.  

Ik wil een bepaalde bloemsoort laten inlijsten of in een krans laten verwerken. Kan dit? 

>Zeker. Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Houd er wel rekening mee dat niet alle bloemen even geschikt zijn om te drogen.

Klantenservice
Wat als ik niet tevreden ben met het product? 

>Het kan natuurlijk dat het product toch niet helemaal bevalt. Je kunt het product dan binnen 14 dagen retour sturen, nadat je ons op de hoogte hebt gebracht (via de contactpagina). De verzendkosten zijn voor eigen rekening en verzenden is jouw eigen verantwoordelijkheid. Als we het product in goede staat terug hebben ontvangen storten we het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen terug op jouw rekening. 

Zie ook onze AV.

Kan ik het product mooi laten inpakken? 

>Al onze producten worden mooi ingepakt en zijn gelijk geschikt om cadeau te geven! 

Verzenden en ontvangst
Wat zijn de verzendkosten?

>Wij werken met postnl (€6.95) en DHL (€6,45).  Boven de €75 zijn er geen verzendkosten. Gratis ophalen in Leiden is ook mogelijk op afspraak.

Verzenden jullie ook naar het buitenland? Do you ship internationally? 

>Within Europe this is possible. Please contact us through: info@bitsofnature.nl

Is ophalen ook mogelijk? 

>Ja ophalen (in Leiden, op afspraak) is mogelijk. Eventueel kun je ook meerdere producten eerst bezichtigen, als je dat wilt. Als je het bestelformulier invult kun je kiezen voor de gratis optie ‘ophalen’. 

Hoe lang duurt het voor ik mijn product ontvang? 

>Wij versturen de pakketjes binnen twee werkdagen, maar vaak nog dezelfde dag. 

Overige diensten
Geef je ook cursussen in het maken van droogbloemenvensters? 

>Jazeker. Vanaf 6 personen is dit mogelijk. Stuur ons even een berichtje. 

Kan ik ook mijn trouw- of rouwboeket laten verwerken tot droogbloemenvenster? 

>Vooralsnog hebben we hiervoor niet de capaciteit beschikbaar. Wel kunnen we op verzoek bepaalde bloemen drogen, persen en inlijsten of verwerken in een krans.