Bloemenstrook bij Boerderij Boterhuys

Afbeelding
grutto

Bij Boerderij Boterhuijs in Warmond is vanaf voorjaar ‘24 een bloemenstrook van circa 50 m2 aangelegd. De bloemenstrook heeft drie functies: allereerst om insecten aan te trekken voor de weide- en akkervogels, ten tweede om het gebied aantrekkelijker te maken voor klanten van de biologische winkel met streekproducten, en ten derde om bloemen te leveren voor de droogbloemkunst van Bits of Nature.

Er is een mix van gecultiveerde en inheemse eenjarige bloeiers gezaaid, naast de reeds gevestigde bessenstruiken. Omdat de omstandigheden vrij moeilijk zijn met rijke, stevige klei (korstvorming), weinig beschutting tegen de wind en dominant gras, is het de eerste jaren vooral experimenteren wat wel en niet werkt. Inheemse bloemen kunnen meer hebben dan gecultiveerde bloemen en zullen dan ook de overhand hebben. Het wilde karakter past in de omgeving en is prettig voor insecten en vogels. 

Als je vragen hebt of graag onderdeel wilt zijn van beheerteam in de maanden mei tot en met september, neem dan even contact op via info@bitsofnature.nl of het contactformulier. 

Update juli 2024: De eerste oogst van de strook heeft inmiddels een droogbloemvenster opgeleverd. En die heet, hoe kan het ook anders: Boterhuysbloemen!